Cognac schoenen poetsen

Cognac schoenen poetsen

BijenwaxDagelijks krijgen we vragen over hoe je cognac gekleurde schoenen poetst. Dit is erg lastig omdat cognac schoenen gemaakt zijn van naturel leersoorten. Daarom adviseren wij deze schoenen te poetsen, niet zomaar poetsen met standaard schoencrème maar met traditionele schoenwax op bijenwas basis.

Deze wax hersteld de kleur maar is ook verzorgend voor het leer zodat hetleer mooi gevoed blijft maar ook voorzien is van een beschermlaag.

Goed onderhoud

BorstelsetNaturel leder is een leersoort dat ”alles” opneemt wat erop valt of gesmeerd wordt. Vaak zien we in onze winkel dus ook dat er iets vet’s als bijvoorbeeld frituurvet spetters of iets bijtend’s als pekel (gestrooid zout bij sneeuw) in de schoenen is getrokken wat er niet of erg lastig uitgaat.

Daarom is het dus belangrijk dat de schoenen met het juiste onderhoudsmiddel onderhouden worden, anders zie je ook dat de kwaliteit van het leder hard achteruit gaat of erger nog, onherstelbaar ”verknald” wordt!

Cognac = onderhoud

Helaas bestaat er geen middel wat er voor altijd een beschermde laag op zal leggen. Daarom is het advies om cognac schoenen met regelmaat minimaal 1x in de 2 weken goed te poetsen.

Ben Willemsen zal demonstreren hoe je de kleur van cognac gekleurde schoenen goed hersteld en goed onderhoud.

Cognac schoenen poetsen

Kijk uit!

strooienTenslotte blijft deze wax of welke wax/poets dan ook nog steeds onvoldoende tegen bijvoorbeeld pekel en vet spetters en is en blijft het advies:

DRAAG GEEN COGNAC SCHOENEN IN DE SNEEUW OF PLEKKEN WAAR DE SCHOENEN ECHT VIES KUNNEN WORDEN!

Natuurlijk kan je een klein beetje modder o.i.d. prima verwijderen met een vochtige doek, maar probeer grote vuile plekken te voorkomen!

Het leer waar de schoen van gemaakt is, is simpelweg te naturel om het 100% te beschermen.

 1. Toon Dries Beantwoorden

  Beste,
  Ik zag het filmpje over het poetsen van cognaque lederen schoenen.
  Welk product is hier het meest geschikt voor?

  Mvg Toon

  • Mike Willemsen Beantwoorden

   Bedankt voor uw vraag! Het beste voor glad lederen cognac kleurige schoenen is de cognac kleurige bijenwax. Deze verzorgt het leer goed en zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft. Mocht je nog twijfelen, kom dan gerust even langs in onze winkel. Wij kijken dan met je mee!

 2. Toon Dries Beantwoorden

  Kan ik best een kleurloze gebruiken? Dan heb ik zeker geen kleurverschil toch?

Laat een reactie achter

*