Geschiedenis van Wilmo

Oprichting Willemsen schoenen

Bernard Willemsen begon Willemsen schoenmakerij in 1934 als schoenmakerij in het dorpje Zevenberschen-hoek. Op dat moment waren er in het dorp waar nog geen 2000 mensen woonden werkte maar liefst 7 schoenmakers. Iets wat wij vandaag de dag niet meer kunnen voorstellen.

Start verkoop schoenen

In 1956 toen zoon Sjef Willemsen de touwtjes in handen kreeg verhuisden hij met de winkel naar een groter pand binnen Zevenberschen-hoek, waar hij toen nog maar de enige schoenmaker was (hij was ook de eerste schoenmaker in het dorp die daadwerkelijk zijn diploma’s had gehaald als schoenmaker). In deze periode ging Sjef er ook schoenen bij verkopen.

Verhuizing naar Breda

In 1984 is zoon Ben medevennoot geworden bij de schoenmakerij en schoenwinkel. Toen in 1986 Sjef Willemsen met pensioen ging nam Ben de grote stap om naar een grotere winkel te verhuizen in Breda. Natuurlijk hielp Sjef in deze periode nog met veel plezier mee met Ben. In 1987 is de naam gewijzigd in Wilmo Schoenservice VOF dit kwam omdat de vrouw van Ben: Marleen Willemsen ook in de zaak kwam en de winkel zich ging specialiseren in de verkoop van kinderschoenen. Natuurlijk bleef de winkel nog wel een schoenmakerij houden waar op dit moment alleen al 3 mensen aan het werk waren.

Verhuizing groter winkelcentrum

In 1994 merkten Ben en Marleen dat de vraag naar kinderschoenen wegens een babyboom maar bleef stijgen. Daarom zijn ze verhuist naar winkelcentrum Heksenwiel in Breda en opende daar een grotere kinderschoenenwinkel met reparatie afdeling. Op dit moment werkte er 2 extra man in de reparatie, Sjef werkte toen nog regelmatig mee!

Verhuizing grotere winkel; Heksenwiel

Ook dit pand werd al snel te klein en Ben en Marleen verhuisde opnieuw in 2002. Dit maal bleven ze wel op hetzelfde winkelcentrum maar naar een winkel die 2x zo groot was. Op dit moment waren zij de grootste kinderschoenen speciaalzaak van Nederland. Ook werd er in deze winkel een groot gedeelte ingeruimd als reparatie afdeling die in dat jaar volledig vernieuwd werd.

Oprichting webwinkel

In 2010 werd de webwinkel opgericht door zoon Mike (die al vanaf 2008 full-time meehielp in de winkel), de opzet van deze webwinkel was dat hij zou dienen als online etalage van de winkel en klanten konden op afstand schoenen reserveren. Ook begon dochter/zus Didi Willemsen full-time mee te helpen in de winkel!

Winkelcentrum Stada Stores

Na 19 jaar op winkelcentrum Heksenwiel te hebben gezeten kregen Ben en Marleen de kans op een nieuwe winkel te starten in een nieuw regionaal gericht winkelcentrum in Breda: Stada Stores. Daarom zijn Ben en Marleen in 2013 nogmaals verhuisd naar een nog grotere winkel. Natuurlijk verhuisde het reparatiegedeelte ook in zijn volledigheid mee! In 2014 is zoon Mike medevennoot geworden en is de 4de generatie een feit. In 2014 werken Ben, Marleen en Mike Willemsen met 5 medewerkers samen in de winkel.