Hoe onderhoud ik mijn suède schoenen?

Onderhoud suède schoenen

Een veel gestelde vraag bij ons in de winkel is: Hoe onderhoud ik mijn suède schoenen?

Daarom hebben wij over dit onderwerp een video gemaakt zodat u thuis eenvoudig kunt zien hoe suède schoenen schoongemaakt en verzorgt moeten worden.

Hoe onderhoud ik mijn suède schoenen?

Wat is suède?

Suède is een leersoort, het wordt gemaakt van de binnenkant van de huid (leer) dus niet de opperhuid. Suède heeft dus een losse structuur en is hierdoor wat minder duurzaam. Goed onderhoud is daarom een vereiste.

Voordeel van suède

  • Suède is zacht
  • Erg comfortabel
  • Vormt snel naar de voeten
  • Loopt lekker
  • Goed op te ruwen waardoor de schoenen lang mooi kunnen blijven
  • Luxe uitstraling

Nadeel van suède

  • Meer werk om te reinigen/schoonmaken
  • Moet vaker onderhouden worden
  • Slijt sneller, minder duurzaam

Hoe onderhoud je suède?

Suède blokje en anti-rain spuitbus

Suède blokjeStap 1: Maak de schoenen schoon

Je kan vieze/vuile suède schoenen schoonmaken met een suède blokje. Zoals je op bovenstaande video kan zien mag je flink door schuren. Dit is mogelijk omdat het blokje niet schadelijk is voor het suède of de schoenen.

Extreem vieze schoenen

Zijn de schoenen extreem vies door bijvoorbeeld olie/vet vlekken of pekel. Dan kunt u voor het opruwen van de schoenen de schoenen volledig reinigen met water, een schuurspons en afwasmiddel.

U houdt de schoenen onder stromend lauw water en gaat met de ruwe kant van de schuurspons met daarop een druppel afwasmiddel flink schuren. Dit klink regelreus maar afwasmiddel is ontvettend daarnaast zorg je door het stromende lauwe water dat de schoenen mooi schoon worden.

LET OP: Heeft u de schoenen volledig behandeld met water en zeep zorg dan dat de schoenen volledig droog zijn alvorens u met het schuurblokje te werk gaat. Laat de schoenen op natuurlijke wijze drogen, dus niet op de verwarming. Anders worden de schoenen hard en krijgt u het suède nooit meer mooi soepel.

Stap 2: Verzorg de schoenen Anti-rain spuitbus

Omdat suède een ruwe leersoort is kan je dit eenvoudig verzorgen. U spuit simpelweg met een anti-rain spuitbus de schoenen van dichtbij in. De suède schoenen zullen donkerder op kleuren waarna de kleur binnen aanzienlijke tijd terugkeert. Er zijn gigantisch veel spuitbussen op de markt maar met deze spuitbus hebben wij de beste ervaring voor de verzorging van suède en eventueel geruwde nubuck soorten.

Wilt u de producten direct online bestellen?

Wilmo kinderschoenen | Suède verzorgingsproducten

Laat een reactie achter

*